ZSCKR Henryków
Start arrow Modernizacja Kształcenia Zawodowego
Modernizacja Kształcenia Zawodowego w ZSCKR w Henrykowie PDF Drukuj Email
14.03.2018.

  

Projekt „Modernizacja kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Henrykowie” będzie realizowany w szkole od stycznia 2017 roku do czerwca 2022 roku. Odbywa się on w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Lubuskie 2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego”. Oś 8. Nowoczesna edukacja; Działanie 8.4. Doskonalenie jakości kształcenia zawodowego; Poddziałanie 8.4.1. Doskonalenie jakości kształcenia zawodowego - projekty realizowane poza formułą ZIT.

 W ramach tego projektu uczniowie i nauczyciele uzyskają szerokie wsparcie w postaci następujących zadań:

 Kursu prawa jazdy kat „B”;

  • Doradztwo edukacyjno - zawodowe, powstanie Szkolny Punkt Informacji i Kariery;
  • Kurs pt. Zasady GHP/GMP oraz system HACCP jako podstawowe narzędzie zapewnienia bezpieczeństwa żywności oraz prawidłowości pracy;
  • Kurs pt. „Catering”;
  • Kurs pt. "Dietetyk";
  • Kurs pt. "Obsługa kas fiskalnych";
  • Kurs pt. "Spawanie metodą MIG/MAG”;
  • Kurs pt. „Doradztwo dotyczące środków ochrony roślin (Obrót i konfekcjonowanie środkami ochrony roślin);
  • Kurs pt. „Stosowanie środków ochrony roślin”;
  • Kurs pt. „Kierowca wózków jezdniowych z napędem silnikowym" (uprawnienia UDT);
  • Kus pt. "Pilarz drwal”;
  • Kurs pt. ”Obsługa pilarki spalinowej - przerzynka drewna”;
  • Kurs pt. "Bukieciarstwo – florystyka;
  • Kurs dla uczniów – Systemy fotowoltaiczne, projektowanie, wykonawstwo (K,S) - poziom podstawowy;
  • Kurs dla uczniów z zakresu: Pompy ciepła - projektowanie, wykonawstwo - poziom podstawowy;
  • Obóz naukowy 5 dniowy - analiza i wytwarzanie żywności;
  • Obóz naukowy - Praktyczne i nowoczesne metody w ogrodnictwie;
  • Studia podyplomowe - pielęgniarstwo i chów zwierząt towarzyszących;
  • Studia podyplomowe - energetyka odnawialna ;
  • Studia podyplomowe - technologia żywności i żywienie człowieka;
  • Praktyki i staże dla uczniów i nauczycieli;

W ramach projektu zostaną przeprowadzone również:

  • Remont i adaptacja pomieszczeń na potrzeby pracowni technologii gastronomicznej;
  • Wyposażenie pracowni  technologii gastronomicznej;
  • Doposażenie warsztatów szkolnych;
  • Doposażenie pracowni agrotroniki; 

 Dofinansowanie projektu: 1 954 862,43

 

Regulamin projektu

Zgłoszenie do projektu 

Formularz osobowy 

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W ramach projektu zostaną przeprowadzone również:

 

  • Remont i adaptacja pomieszczeń na potrzeby pracowni technologii gastronomicznej;
  • Wyposażenie pracowni  technologii gastronomicznej;
  • Doposażenie warsztatów szkolnych;
  • Doposażenie pracowni agrotroniki
Dofinansowanie projektu: 1 954 862,43

 

 


 

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »